Ahad, 14 Ogos 2011

KACANG PISTACHIO TURUNKAN KADAR KOLESTEROL




KACANG PISTACHIO PUNYA KHASIAT TERSENDIRI ANTARANYA ZAT BESI,FOLAT,KALIUM,NIASIN,RIBOFLAVIN DAN ZINK.KACANG BERWARNA HIJAU INI JUGA MENGANDUNGI BANYAK FITOTEROL YANG DAPAT MEMBANTU MENURUNKAN RISIKO TERKENA PENYAKIT JANTUNG SERTA BEBERAPA JENIS KANSER.PARA PENYELIDIK DI PENNSYLVANIA STATE UNIVERSITY TELAH MELAKUKAN SATU KAJIAN.RESPONDEN DIMINTA MEMAKAN LEBIH KURANG 42 GRAM PISTACHIO SETIAP HARI.PADA AKHIR MINGGU KEEMPAT,MEREKA YANG RAJIN MEMAKAN KACANG JENIS INI BERJAYA MENURUNKAN SEJUMLAH KADAR KOLESTEROL MEREKA HINGGA SEKITAR 6.7 PERATUS,DAN KOLESTEROL LDL (KOLESTEROL “JAHAT”) HINGGA 11.6 PERATUS.SECARA TIDAK LANGSUNG,PENURUNAN KADAR KOLESTEROL YANG HAMPIR 7 PERATUS,INI TURUT MENURUNKAN RISIKO MENDAPAT PENYAKIT JANTUNG HINGGA 14 PERATUS! SELAIN ITU,KACANG PISTACHIO JUGA DAPAT MEMBANTU MENURUNKAN KADAR KOLESTEROL JAHAT (LDL),MENINGKATKAN KADAR KOLESTEROL BAIK (HDL) DI DALAM TUBUH MANUSIA,MELINDUNGI USUS SERTA MENGUATKAN HATI DAN GINJAL.JIKA MEMBELI KACANG PISTACHIO,PILIHLAH KULIT LUARNYA TERBUKA KERANA KULIT TERTUTUP MENANDAKAN KACANG BELUM CUKUP TUA.


FILEM REEF YANG BEST
PROTON SAGA FLX KERETA TERBARU
FREE SAMPEL PRODUK KOTEX

WANT EYELINER CLICK HERE

0 ulasan: