Bahan-bahan
1/2 ekor ayam-potong ikut selera anda
1 inci kunyit-dikisar
1 inci halia-dikisar
4 biji bawang merah-dikisar
4 ulas bawang putih-dikisar
1 batang serai-dikisar
3 sudu besar serbuk cili
4 sudu besar madu
Cara-cara penyediaan
1. Perapkan ayam dengan kunyit, halia, bawang merah dan putih, serai, serbuk cili, madu.
2. Perap selama 1-2 jam (lagi lama lagi rasa meresap)
3. Gorengkan sehingga ayam masak (dengan api perlahan)
4. Angkat dan gaulkan dengan madu lagi untuk kelihatan berkilat dan madu yang lebih terasa.
5. Siap dihidang.
Lelaki lihat lembaga besar semasa solat berjemaah
-
Lelaki itu pengsan selepas melihat satu lembaga besar ketika menunaikan
solat berjemaah di masjid. - TIKTOKJAKARTA – Seorang jemaah lelaki
dilaporkan pen...
11 jam yang lalu
0 ulasan:
Catat Ulasan