Bahan-bahan
2 Cawan Tepung Gandum
1/2 Cawan Air Daun Pandan – ( kisar 2 daun pandan bersama air)
1 Biji Telur
1 Cawan Santan Pekat
Secubit garam
Gula Untuk Bahagian Inti- (anggaran setengah sudu teh untuk setiap biji kuih)
Cara membuatnya
1. Masukkan tepung, air daun pandan, santan, telur dan garam ke dalam sebuah bekas.
2. Kacau dan gaul rata semua bahan tersebut.
3. Untuk mengelakkan adunan daripada berketul dan lebih sebati, masukkan dalam mesin pengisar dan kisar sehingga sebati.
5. Masak menggunakan api sederhana kecil . Tunggu sekitar 30-40 saat (sehingga nampak kuih sedikit keras dan terbentuk) kemudian masukkan gula di bahagian tengah kuih.
6. Bakar sehingga kuih tidak melekat dan boleh dikeluarkan dan dianggkat daripada acuan.
7. Siap untuk dihidang.
Selamat mencuba!
Orang ramai serbu masjid beri wang RM150 untuk tarawih
-
Orang ramai dilihat menunaikan solat di luar masjid termasuk di halaman
rumah penduduk sekitar dan jalan raya. – IstimewaJAKARTA – Sebuah masjid
di Mala...
2 hari yang lalu
0 ulasan:
Catat Ulasan