Sabtu, 29 November 2014

ROTI GULUNG BERINTI



Bahan-bahan:3 keping roti putih
2 keping biskut tawar – dihancurkan
1 biji telur yang ditambah garam dan dipukul

Bahan untuk inti:
2 sudu besar daging ayam hancur
3 sudu besar sayur campur
1 ulas bawang kecil yang telah dicincang
2 biji cili merah yang ditumbuk halus
½ kiub ayam-ditumbuk bersama cili
Garam secukup rasa

Cara penyediannya:
1. Tumis bawang kecil bersama cili hingga kekuningan di dalam kuali.
2. Masukkan daging ayam hancur dan masak beberapa minit sehingga masak.
3. Masukkan sayur campur dan garam secukup rasa. Kemudian ketepikan.
4. Ambil roti dan digelek nipis dan dipotong dua.
5.Masukkan inti dan gulung. Gamkan hujung gulungan dengan menggunakan sedikit sapuan telur.
6. Kemudian celupkan roti ke dalam telur dan salutkan dengan biskut tawar yang telah dihancurkan.
7. Goreng sehingga kekuningan.

Selamat mencuba resepi mudah ini dan selamat menjamu selera!

0 ulasan: