Isnin, 22 Disember 2014

Jom cuba resepi mudah bebola Milo



Bagi yang sukakan biskut tetapi tidak suka resepi yang perlu menggunakan ketuhar , ini lah resepi paling sesuai yang anda perlu cuba.
Siapa yang tidak sukakan coklat atau pun Milo? Kini, kebanyakan resipi biskut dan kek pastinya bertemakan dua perisa tersebut.

Sempena cuti sekolah ini, bolehlah anda mencuba resepi mudah ini yang pastinya akan menjadi kegemaran kanak-kanak.

Jom cuba resepi bebola Milo yang dipetik daripada Saji Online.

Bahan-bahan:
60gm mentega
60gm gula kastor
60gm serbuk badam atau gajus
3 sudu besar serbuk Milo
Sedikit esen vanila
2 sudu besar jem (sebarang perasa)
Serbuk kek dari lebihan kek yang telah dihancurkan (sebarang perasa)
Coklat urai berwarna-warni

Cara menyediakan:
1. Putar mentega dan gula sehingga berkrim.
2. Campurkan esen vanilla, serbuk kek, Milo, serbuk badan dan jem.
3. Gaul rata hingga menjadi doh.
4. Bulat-bulatkan dan golek kedalam coklat urai.
5. Masukkan bebola kedalam mangkuk kertas untuk lebih cantik.
5. Boleh dihidangkan.

Selamat mencuba!

[Sumber Foto: resipicitarasawan]

0 ulasan: