Isnin, 27 April 2015

Tiramisu Biskut, sekali cuba pasti nak lagi!


Siapa yang tidak suka kek Tiramisu bukan? Selain dari kegilaan ramai terhadap kek keju meleleh, kek Tiramisu juga tidak kurang hebatnya berikutan ramai yang menggemarinya.

Namun, pernahkah anda terfikir untuk 'twist' sedikit kek Tiramisu ini dengan menggantikan kek dengan biskut?

Jika tidak pernah, apa kata anda cuba buat sendiri resipi mudah Biskut Tiramisu ini. [Sumber]

Sumber foto: sumber
Bahan-Bahan :
1 paket biskut Bonomi
250 gram krim keju
2 sudu teh Nescafe
1 sudu teh esen vanila
Sedikit Jus Lemon / Pes lemon
150 ml krim putar (whipping krim)
150 gram gula aising
air panas

Cara-cara menyediakan:
• Campurkan semua bahan di atas, kecuali air panas, nescafe dan biskut.
• Putar sehingga sebati / kembang. Ketepikan.
• Larutkan dua sudu kecil nescafe dalam air panas. Celupkan biskut bonomi dalam air Nescafe tadi dan kemudian aturkan dalam pinggan atau loyang.
• Paipkan krim keju di atas biskut sehingga menutup seluruh biskut. Ulang langkah 3 dan 4 sehingga berapa lapisan yang diinginkan.
• Ayak kan serbuk koko sehingga menutupi seluruh bahagian krim keju.
• Siap untuk dihidang.

Selamat mencuba & menjamu selera!

[Sumber foto: sumber]

0 ulasan: