Bahan-bahan
2 Cawan Tepung Gandum
1/2 Cawan Air Daun Pandan – ( kisar 2 daun pandan bersama air)
1 Biji Telur
1 Cawan Santan Pekat
Secubit garam
Gula Untuk Bahagian Inti- (anggaran setengah sudu teh untuk setiap biji kuih)
Cara membuatnya
1. Masukkan tepung, air daun pandan, santan, telur dan garam ke dalam sebuah bekas.
2. Kacau dan gaul rata semua bahan tersebut.
3. Untuk mengelakkan adunan daripada berketul dan lebih sebati, masukkan dalam mesin pengisar dan kisar sehingga sebati.
5. Masak menggunakan api sederhana kecil . Tunggu sekitar 30-40 saat (sehingga nampak kuih sedikit keras dan terbentuk) kemudian masukkan gula di bahagian tengah kuih.
6. Bakar sehingga kuih tidak melekat dan boleh dikeluarkan dan dianggkat daripada acuan.
7. Siap untuk dihidang.
Selamat mencuba!
Buttermilk Cheesecake Taka Patisserie
-
*Buttermilk Cheesecake Taka Patisserie* | Kalau sebelum ni ciksun pernah
review Butter Cheesecake dari Mita Cake House, kali ni ciksun nak share
pulak tent...
Sehari yang lalu
0 ulasan:
Catat Ulasan