Bahan-bahan
1/2 ekor ayam-potong ikut selera anda
1 inci kunyit-dikisar
1 inci halia-dikisar
4 biji bawang merah-dikisar
4 ulas bawang putih-dikisar
1 batang serai-dikisar
3 sudu besar serbuk cili
4 sudu besar madu
Cara-cara penyediaan
1. Perapkan ayam dengan kunyit, halia, bawang merah dan putih, serai, serbuk cili, madu.
2. Perap selama 1-2 jam (lagi lama lagi rasa meresap)
3. Gorengkan sehingga ayam masak (dengan api perlahan)
4. Angkat dan gaulkan dengan madu lagi untuk kelihatan berkilat dan madu yang lebih terasa.
5. Siap dihidang.
Maehwa Lamb Grill, Halal Chinese Restaurant di Myeongdong, Seoul
-
*Maehwa Lamb Grill, Halal Chinese Restaurant di Myeongdong, Seoul* |
Tinggal berapa entri je lagi ni kisah kehidupan ciksun dekat Korea. Harap
masih ada ya...
2 jam yang lalu
0 ulasan:
Catat Ulasan