Sabtu, 18 Februari 2012

RESTORAN BERTEMA

RESTORAN BERTEMA SEMAKIN POPULAR DI SERATA DUNIA MALAH KINI MENULAR KE MALAYSIA.RESTORAN BERTEMA BUKAN SAHAJA UNIK,MALAH AMAT TERTARIK MINAT PENGUNJUNG.TERDAPAT BANYAK JENIS RESTORAN BERTEMA DI SERATA DUNIA.

RESTORAN BERTEMA IALAH RESTORAN YANG MENGUTAMAKAN KONSEP TEMA PADA MAKANAN DISEDIAKAN,PERABOT,MUZIK,REKA BENTUK DAN KESELURUHAN LOKASI.TEMA DIGUNAKAN ADALAH UNTUK MENARIK MINAT PENGUNJUNG.CONTOHNYA JIKA MENGGUNAKAN 'LANUN' MAKA HIASAN DALAMAN PERABOT SERTA REKA BENTUKNYA MEMPAMERKAN CIRI-CIRI SEBEGITU.


KAFE COSPLAY
  • TEMA INILAH PERMULAAN SEGALA-GALANYA! PELAYAN BERPAKAIAN SEPERTI PEMBANTU RUMAH DALAM ANIME! PELAYAN COMEL MELAYAN PENGUNJUNG SEPERTI TUAN MEREKA.KAFE BERTEMA DIPERKENALKAN DI JEPUN INI DAPAT SAMBUTAN DI SELURUH DUNIA.
  • KAFE COSPLAY JUGA TERDAPAT DI MALAYSIA IAITU TENSHI CAFE DI THE CURVE PETALING JAYA.


KAFE KUCING
  • TARIKAN UTAMA TENTULAH KUCING DI DALAM KAFE.DIHIAS LENGKAP DENGAN TEMPAT PERMAINAN,TEMPAT TIDUR MALAH TEMPAT MAKAN.PENGUNJUNG BOLEH MENIKMATI HIDANGAN SAMBIL BERMAIN DENGAN KUCING TETAPI DILARANG MENGANGGU ATAU MENCEDERAKANNYA.
 


KAFE CHARLIE BROWN
  • CHARLIE BROWN DAN RAKAN-RAKAN PUN ADA KAFE SENDIRI.KAFE DAN MAKANAN DIHIASI WATAK DALAM KOMIK 'PEANUTS'
  • KAFE CHARLIE BROWN DIBUKA DI PULAU PINANG DAN CAWANGAN TERBARU DI KLCC.KENA PERGI NI!

KAFE KLINIK
  • NAMA SAHAJA KAFE KLINIK,TETAPI PENGUNJUNG TIDAK AKAN DIPERIKSA ATAU DIBERI UBAT.REKAAN DALAMAN KAFE DI PULAU PINANG INI NAMPAK SEPERTI SEBUAH KLINIK ATAU HOSPITAL.MALAH PELAYANNYA LENGKAP BERUNIFORM JURURAWAT ATAU DOKTOR.PERBEZAANNYA HANYALAH KAFE INI TIDAK BERBAU UBAT SEPERTI KLINIK.KAFE GUNDAM
  • PEMINAT SETIA GUNDAM? KALAU ANDA HENDAK TAHU,RESTORAN DI JEPUN INI MENYEDIAKAN SUASANA SEPERTI BERADA DI PANGKALAN TENTERA DALAM SIRI GUNDAM.MAKANAN YANG DISEDIAKAN JUGA BERTEMAKAN GUNDAM.

2 ulasan:

Rizal Slaughterheart berkata...

wahhh sy peminat tegar GUNDAM!~ nk pegi sgt2 kat cafe gundam tu! :D

nur amalina athman berkata...

cantik..:)