Bahan-bahan :
- 500g Ikan (kerapu atau siakap), bersihkan
- 2 ulas Bawang putih, dicincang
- 1 tbsp Halia muda, dimayang halus
- 1 tbsp Minyak
A
- ¾ cawan Air
- ½ cawan Sos Cili MAGGI
- 1 ketul Kiub Pati Ikan Bilis MAGGI
- ½ camca teh MAGGI Cukup Rasa
Serbuk lada putih secukupnya - 1 camca teh Tepung jagung
- 2 camca teh Air
Langkah-langkah :
- Goreng ikan dalam minyak panas hingga kekuningan dan ketepikan.
- Panaskan minyak di dalam kuali, dan kacau goreng bawang putih,dan halia muda.
- Masukkan bahan A dan masak hingga mendidih. Biarkan reneh selama dua minit.
- Pekatkan sos dengan campuran tepung jagung dan ketepikan dari api. Senduk sos ke atas ikan.
1 ulasan:
adoi! ahahaha.. terliurrr
Catat Ulasan