Khamis, 2 Julai 2015

Meruang Untuk Kesihatan Rahim

Rawatan Meruang
Dilakukan setiap kali berhadas besar. Samada selepas haid, kedatangan nifas atau selepas bersenggama dengan suami.

Bidan terdahulu sangat menitikberatkan kemantapan dan kebersihan faraj setiap kali habis tempoh berpantang kerana:

1. Mengelakkan keluarnya bau busuk dari faraj akibat kotoran darah nifas yg tertinggal.
2. Mencegah dari keputihan
3. Salah satu usaha mencegah dari penyakit kelamin kerana jangkitan atau penyakitpuan seperti cyst, fibroid, polip mahupun kanser pangkal rahim.
4. Memantapkan tiang seri kenikmatan suami isteri.
Kesihatan rahim dapat dipelihara jika kebersihan dijaga rapi.

Cara Guna Intim Gel
Cara Meruang Vagina
POSISI MERUANG
1. Duduk di atas toilet bowl
2. Mencangkung dengan 1 lutut ke bawah
3. Berdiri dengan 1 kaki di angkat atas toilet bowl
Rujuk gambar yang diberikan

CARA MERUANG.
1. Bersihkan jari dengan pencuci tangan. Gunakan Intimate Gel JSD
2. Masukkan jari sedalam mungkin (sehingga ruas ke 3 jari-lihat gambar) sambil rilekkan paha, perut dan bahagian ari-ari. Jika anak dara memadai jika masukkan jari sehingga ruas pertama shj.
3. Korek dicelah2 dinding dalam faraj. Kalian akan rasa bahagian menggerutu. Pusing dan korek keluar segala lendir, keputihan, lebihan darah atau sisa mani.

Melalui proses ini, kalian akan dapat merasa "kemantapan" tiang seri. Jika bahagian dinding dalam terasa keras menggerutu seperti gigi, maka ia bermaksud faraj anda sangat2 memuaskan hati suami. Jika faraj anda terasa longgar, tiada gigi dan berlecak, maksudnya faraj anda tidak rapi.

Kita boleh masukkan sekali Intim gel ketika meruang di dalam faraj. Kerana Intim gel ini mampu mengatasi masalah "kekeringan faraj". Selepas dikorek bersama intim Gel, bilas sehingga bersih. Kami www.jamususukdara.my  ada ready stok Intim Gel JSD

Ini juga merupakan cara2 untuk berhadas besar bagi wanita. Jika ada lagi darah selepas diruang farajnya beberapa kali, wanita itu tidak wajib solat.

Dan bagi yg nak jaga extra dalaman faraj, lepas dah meruang, bilas dan lap kering. Oleskan sekali lagi Intim Gel dalam Vagina dan biarkan disitu. Bila hendak buang hadas kecil atau besar atau hendak mandi selepas itu baru dibilas. Lakukan setiap pagi dan malam sebelum tidur.

Selamat mencuba.
 
SMS/WHATSAPP ROSZALIZA 011-29292581

0 ulasan: