Selasa, 13 September 2011

CINTA ITU....


  • CINTA ITU...SATU PERASAAN YANG SUKAR DITERJEMAHKAN DENGAN KATA-KATA..RINGKASNYA SESUATU YANG SUBJEKTIF.TIADA SEMPADAN DAN TIADA KAYU UKUR BUAT UKURAN PERBANDINGAN.PERLU ADA MOMENTUM ANTARA DUA JIWA DALAM APA JUA SITUASI DAN SUBJEK KEHIDUPAN.
  • CINTA ITU...SATU FITRAH KURNIAAN TUHAN YANG TIADA TOLOK BANDINGNYA.FITRAH YANG BERKUASA DALAM MELEBURKAN KEKERASAN,SIFAT AKUAN LANTAS MERUBAH JIWA SEWAJA BESI PANTAS MENCAIR.CINTA MELONGLAIKAN JASAD KEEGOAN LANTAS MEMAUT JIWA RAWAN DENGAN PELUKAN KASIH SELEMBUT SUTERA.
  • CINTA ITU...UMPAMA SATU WATIKAH PERJANJIAN YANG MEMBENARKAN KITA SALING MENYINTAI,MENYAYANGI,MEMBENCI DAN MENYAKITI.CINTA ITU KETAWA,CINTA ITU AIR MATA.CINTA ITU PENGORBANAN.CINTA ITU WATIKAH YANG MEMBENARKAN HATI UNTUK DICINTAI DAN DISAKITI.LANTAS,USAH SELALU BERHARAP CINTA MEKAR DAN INDAH SENTIASA SEPANJANG USIA.
  • CINTA ITU...SENTUHAN JIWA YANG TIDAK KETARA.CINTA BUKAN TEORI,BUKAN FORMULA.CINTA ITU SENTUHAN JIWA PALING ABADI DAN HANYA DAPAT DIRASAI  DALAM HATI.CINTA BUKAN TATAPAN,BUKAN JUGA SANTAPAN....CINTA ITU KHAZANAH JIWA YANG TIADA BANDINGAN....


1 ulasan:

Myra Jay berkata...

Cinta adalah sesuatu yang sangat indah..
Cinta membuatkan kita bahagia kan ;)