Isnin, 27 April 2015

Resipi mudah biskut keju yang lazat


Keju, keju, keju dan keju! Itulah yang menjadi kegilaan orang ramai kini apabila makanan berkeju menjadi sentiasa menjadi pilihan tidak kiralah kek keju, pastri berkeju dan pelbagai lagi.

Bagi anda di luar sana yang merupakan seorang peminat 'die hard fan' keju ini, apa kata anda cuba buat sendiri biskut keju yang dibuat dari biskut kraker atau lebih dikenali dengan panggilan biskut kering.

Jadi, kali ini kami ingin berkongsi dengan anda resipi mudah untuk buat biskut keju ini yang dipetik dari Mingguan Wanita.

Bahan-bahan: 
1/2 tin susu pekat manis
250 gram krim keju
1 paket biskut Cracker Original
1 kotak kecil susu segar
150 gram nestum

Cara-cara Menyediakan:
• Campurkan susu pekat bersama krim keju.
• Pukul sebati hingga kembang.
• Rendamkan sebentar biskut cracker dengan susu segar, jangan sampai kembang.
• Susun rapat di dalam loyang empat segi.
• Buat satu lapisan keju di atas biskut tadi sehingga menutupi biskut cracker.
• Taburkan nestum di atas lapisan keju. Ulang langkah 3, 4 dan 5 mengikut ketebalan yang dikehendaki.
• Sejukkan dalam peti sejuk dan sedia untuk dihidangkan.

Selamat mencuba & menjamu selera!!

[Sumber foto: khairulabdullah]

0 ulasan: