Bahan-bahan
1/2 ekor ayam-potong ikut selera anda
1 inci kunyit-dikisar
1 inci halia-dikisar
4 biji bawang merah-dikisar
4 ulas bawang putih-dikisar
1 batang serai-dikisar
3 sudu besar serbuk cili
4 sudu besar madu
Cara-cara penyediaan
1. Perapkan ayam dengan kunyit, halia, bawang merah dan putih, serai, serbuk cili, madu.
2. Perap selama 1-2 jam (lagi lama lagi rasa meresap)
3. Gorengkan sehingga ayam masak (dengan api perlahan)
4. Angkat dan gaulkan dengan madu lagi untuk kelihatan berkilat dan madu yang lebih terasa.
5. Siap dihidang.
Salam Syawal 2024 Korang
-
*Salam Syawal 2024 Korang *| Harapnya tak terlambat lagi ciksun nak ucapkan
salam Syawal kepada korang semua. Dah lebih separuh bulan Syawal kita
lalui, ba...
10 jam yang lalu
0 ulasan:
Catat Ulasan