Jom cuba resepi mudah coklat Truffles yang dipetik daripada
Simply Recipes.
Bahan-bahan:
180gram gula ising
60gram krim keju
100g coklat masakan kurang manis
Serbuk koko
180gram gula ising
60gram krim keju
100g coklat masakan kurang manis
Serbuk koko
Cara menyediakan:
1. Campurkan gula ising dan krim keju, kemudian gaul rata kedua-dua campuran
tersebut.
2. Cairkan coklat masakan dengan mengunakan cara double boiler. Setelah cair, biarkan sejuk seketika.
3. Campurkan adunan gula dan krim keju tadi bersama cokolat yang sudah dicairkan. Gaul
sebati.4. Sejukkan di dalam peti sejuk selama 30 minit.
5. Keluarkan dari peti sejuk dan ambil sedikit adunan dan di uli menjadi bulat seperti biji guli yang besar.
7. Sejukkan semula di dalam peti sejuk sebelum di makan.
Mudah sahaja. Selamat mencuba!
0 ulasan:
Catat Ulasan