PUDING CARAMEL COKLAT
1. KACAU BAHAN A DAN BAHAN B DALAM DUA BEKAS YANG BERASINGAN MENGGUNAKAN PEMUKUL TELUR HINGGA SEBATI.
BAHAN A
3 BIJI TELUR
5 SUDU BESAR GULA
½ TIN SUSU PEKAT
1 SUDU KECIL ESEN VANILA
BAHAN B
3 BIJI TELUR
½ TIN SUSU PEKAT
4 SUDU BESAR SERBUK KOKO DAN 1 SUDU KECIL SERBUK MILO
BAHAN C
4 SUDU BESAR GULA –HANGUSKAN BILA DAH HANGUS CAMPUR 6 SUDU BESAR AIR PANAS (BIAR IA BERAIR CANTIK)
ATAU BOLEH GUNA 2 SUDU BESAR MADU
CARA MEMBUATNYA :
2. TAPISKAN MENGGUNAKAN PENAPIS SANTAN.3. PANASKAN PERIUK KUKUSAN.
4. MASUKKAN GULA HANGUS ATAU MADU DALAM LOYANG.
5. MASUKKAN 1 CAWAN ADUNAN BAHAN A DAN KUKUS SELAMA 5 MINIT ATAU HINGGA MASAK.
6. BILA DAH MASAK,TUANGKAN PULA SUKATAN YANG SAMA BAGI ADUNAN B ATAS ADUNAN A.
7. SEJUKKAN DAN TERBALIKKAN KE DALAM PINGGAN HIDANGAN.
8. POTONG DAN HIDANGKAN.
1 ulasan:
nyum2 sedapnye :)
Catat Ulasan